סגור

הבית ברמה

המיקום: אזור ירושלים
שטח הבית: תלת מפלסי כ-200 מ"ר
המשתמשים: זוג הורים וילדיהם

בני הזוג הגיעו אלי כאשר בידיהם היתר כמעט סופי לבית פרטי ברחוב של 'בנה ביתך' באחת השכונות החדשות בארץ.

תכנון המבנה החיצוני כמו גם חלוקתו למפלסים נעשתה ברובה ע"י האדריכל מוציא ההיתר.

תפקידי בזירה היה לבצע פינישים עיצוביים סופיים למבנה כמו גם ליטוש התכנון הפנימי של הבית ופיתוח שטח החצר המקיפה את הבית.

הקו העיצובי שנבחר ע"י הלקוח הוא סגנון אותנטי חמים ומעט כפרי.

הסגנון הנבחר בא לידי ביטוי כבר בצורת המבנה הסימטרית בעלת האלכסונים.

גם בחיפוי האבן החיצונית הוא בא לידי ביטוי באבנים שנבחרו בקפידה במפעל, שימוש נרחב באבן טובזה טבעית, בריקים, אבני מסגרת לחלונות, אבני פינה, אבני ראשה ומשרביות בטון.

פה ושם שולבו אלמנטים מודרניים יותר המקנים מראה קליל לסביבה.

הכניסה לבית- מבט משער הכניסה

הכניסה לבית- מבט משער הכניסה

 

הפינה האחורית של הבית פונה לנוף פתוח ומרהיב, לשם כך הוגדלו הפתחים והחלונות למקסימום המתאים, היות שצד זה פונה בעיקרו לצפון לא היה חשש מיתר קרינה וסינוור או מעומס חום העלול לחדור לתוך הבית.

11

יציאה אחורית מהסלון לחצר מרוצפת וממנה מדרגות יורדות להמשך החצר

 

האווירה בתוך הבית ממשיכה את החוץ באופן ישיר, העיצוב חמים ומזמין, האלכסונים מהווים חלק משמעותי בתכנון ובעיצוב החללים הפנימיים.

 

בע"ה תמונות פנים יגיעו ג"כ…

פיתוח השטח החיצוני לבית, הכניסה והחצר האחורית עוצבו בקו זורם, חי ופורח, מרוצף בחלקו באבנים טבעיות, משולב בכרי דשא וצמחיה בהן אבני מדרך למעברים נוחים בשטחים שאינם מרוצפים.

גם פינת צל נחמדה לא נפקדה- גזיבו מקני במבוק משתלב נהדר במראה הכללי ונותן מרחב ישיבה הצופה אל הנוף הקסום.

33

חצר משלבת בין אבני ריצוף טבעיות למדשאה וצמחיה רעננה

 

שער הכניסה חולק לשני מפתחים- האחד, פתח לחניה הכפולה,

השני, שער בעל שתי כנפיים להולכי רגל כאשר בצד ימין מדרגות רחבות היורדות לכיוון הכניסה ומשמאל רמפת גישה לעגלות השונות.

4444

מבט מבחוץ אל שערי הכניסה

והנה תכנית קומת הכניסה-

פריימן-פיתוח_recover-Model

תכנית קומת החדרים-

פריימן-עבודה-2-Model

 

אדריכל מתכנן: שי וקנין- https://www.dibiz.com/shai-1
פיתוח וגינון: ירון דרורי

צפיה